Samarbetspartners

Olafr Steinum

Specialist i infektionssjukdomar och allmän internmedicin. Många års erfarenhet av klassificerings- och DRG-arbete. Föredragande läkare samt rådgivare i klassifikationsfrågor vid Socialstyrelsen. Även svensk representant i Nordiska klassifikationscentrets referensgrupp för primärklassifikationer och expertgrupp för NordDRG. Nordisk representant i WHO:s arbetskommittéer för revision och implementering av ICD-11 (CSAC Classification and Statistics Advisory Committee (CSAC) och Education and Implementation Committee (EIC) ). Grundare av, och ordförande i, WHO-nätverkets Morbidity Reference Group (MbRG) 2006-2010 och 2016-2020.

Olafr har sedan 1998 samarbetat med Emendor Consulting i klassifikationsutbildning, diagnosrevision och andra klassifikationsrelaterade projekt. Olafr är huvudansvarig lärare för Grundkursen och genomför även andra utbildningar i Emendors regi. Han har deltagit i merparten av de hittills genomförda klassificeringsrevisionerna.






Gunnar Henriksson

Specialist i allmänkirurgi, överläkare vid kirurgkliniken, Kärnsjukhuset, Skövde. Föredragande läkare i klassifikationsfrågor vid Socialstyrelsen samt med många års erfarenhet av klassificerings- och DRG-arbete. Även svensk representant i Nordiska klassifikationscentrets referensgrupp för primärklassifikationer och expertgrupp för NordDRG. Engagerad som expert i WHO-nätverkets Morbidity Reference Group (MbRG) sedan 2006.

Gunnar har sedan 1998 samarbetat med Emendor Consulting i klassifikationsutbildning, diagnosrevision och andra klassifikationsrelaterade projekt. Gunnar deltar som föreläsare på Grundkursen liksom i andra utbildningar i Emendors regi. Han har deltagit i merparten av de hittills genomförda klassificeringsrevisionerna.

Ralph Dahlgren


Specialist i allmän intermedicin samt medicinsk gastroenterologi och njurmedicin. Överläkare vid medicinkliniken, Ljungby lasarett på halvtid och utredare i DRG-frågor vid Socialstyrelsen på halvtid. Ralph deltar som föreläsare på Grundkursen och Fortsättningskursen.




































































© 2024 Emendor Consulting AB
Delägargatan 12 . 120 47 Enskede Gård . Tel: 08-722 79 20 . www.emendor.se . info@emendor.se